3 Aralık 2021 Cuma

Alanya mutfağında Balık mançuru nasıl yapılır

 Balık mançuru...


Balık mançuru nedir? Balık mançuru nasıl yapılır? Türk mutfağında Yöresel mutfaklarımızda en iyi balık yemeklerinden Balık mançuru yapmak için hangi malzemeler gereklidir? 

Balık mançuru nasıl yapılır? Balık mançuru malzemeleri neler?

Yöresel mutfaklarımızdan Alanya mutfağında Alanya’nın yöresel yemekleri arasında yer alan balık mançuru 'nu oldukça az malzeme ile evde hazırlayabilirsiniz. Balık mançuru Alanya yemekleri arasında yer alıyor. Peki Balık mançuru nasıl yapılır? Balık mançuru malzemeleri neler? İşte balık mançuru tarifi!

En İyi Denizci Yemeklerinden Balık Mançuru Nasıl Yapılır?

Balık mançuru...
En Eski Balık Yemeklerinden Mançur İçin Kullanılan Malzemeler Nelerdir?

*     1 Kg Balık (Kuzu Balığı, Arap Balığı, Grida, Mercan)
*     1 Çay Kaşığı Sirke
*     1,5 Kg Soğan
*     1 Kg Domates 
*     Tuz
*     1,5 Su Bardağı Sıvı Yağ
*     1 Çorba Kaşığı Toz Kırmızıbiber
*     1 Çay Bardağı Su

Balık Mançuru Nasıl Yapılır?

Balık mançuru...
Soğanları söğüş şeklinde irice doğrayın. Ardından sıvı yağda çok az kavurun. Kavrulan soğanlara doğranmış domatesleri ve toz kırmızıbiberi ilave edin. Temizlenen balıkları iki parmak kalınlığında dilimleyin ve tencereye yerleştirin. (Balıkları fileto şeklinde kılçıklarından ayırırsanız daha rahat yersiniz)

Dilimlenen balıkların üzerini kavrulan soğanla kaplayın ve üzerine su ilave ederek kısık ateşte pişirin. Balıklar ocaktan alınmadan 5-10 dakika evvel sirke ve tuz ilave edin. Piştiğinde ocaktan alın ve servis edin. Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Et Nedir? Et Çeşitleri Nelerdir? Et'in Özellikleri...

  Et Nedir?  Et Çeşitleri  Nelerdir? Et'in Özellikleri... Türk aşçı haberleri ve güncel mutfak haberleri olarak aşçılık kütüphanesinde ...