8 Kasım 2021 Pazartesi

Tescilli Balık Çeşitlerimiz Nelerdir?

 Tescilli Balık Çeşitlerimiz Nelerdir?


İstavrit, turna, palamut, sarıkuyruk, sardalya, Eğirdir yağ balığı, eğrez ve Karabiga karidesi tescil edildi.

Tarım ve Orman Bakanlığı Su Ürünleri coğrafi işaret Tescil Komitesinin kararı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Buna göre, Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar Genel Müdürlüğünün başvurusu üzerine tanımları, morfolojik, biyolojik özellikleri, genetik ve diğer özellikleri belirlenen  Tescilli Balık Çeşitlerimizden palamut, sardalya, sarıkuyruk, istavrit, turna, Eğirdir yağ balığı, eğrez ve Karabiga karidesi türlerinin tesciline karar verildi.

Bu türlerin kullanım amacı, gıda, rekreasyon olarak belirlendi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Et Nedir? Et Çeşitleri Nelerdir? Et'in Özellikleri...

  Et Nedir?  Et Çeşitleri  Nelerdir? Et'in Özellikleri... Türk aşçı haberleri ve güncel mutfak haberleri olarak aşçılık kütüphanesinde ...