Siirt Fıstığı Uluslararası Üstün Lezzet Ödülü Aldı...
Avrupa'nın önde gelen şef ve gurmeleri bünyesinde buluşturan ‘Uluslararası Tat Enstitüsü', 2021 Tat değerlendirmesi sonucunda Siirt fıstığı, 'Üstün Lezzet Ödülü'ne layık görüldü.
Siirt’in marka ürünü ve eşsiz lezzetiyle gastronomi haritamızda Türkiye’de en çok tercih edilen coğrafi işaretli Siirt Fıstığı, yılda bir defa Belçika’nın Başkenti Brüksel’de düzenlenen dünyanın en iyi Şef ve gurmelerinin katıldığı Uluslararası Tat Enstitüsü tarafından 100 üzerinden 92,4 puanla üç yıldızın tamamını alarak, dünyanın en lezzetli fıstıkları arasında yerini aldı.

Türkiye gastronomi haberlerinde de yayınlanan Siirt Fıstığı Avrupalı usta damaklar tarafından 'Uluslararası Üstün Lezzet Ödülü'ne layık görüldü. Bundan böyle iki yeni marka olan Anadolce ve DoluharmanByAnodolce yurt içi ve yurtdışı zincir mağazalarda özel tasarımlı ambalajlarıyla raflardaki yerini alacağı bildirildi.
Brüksel'den gelen ödül Vali Osman Hacıbektaşoğlu'na takdim edildi.
Türkiye gastronomi turizmine de katkıları olduğu bilinen Siirt Fıstığını Diğerlerinden Ayıran Özellik
Tadı ve görünümüyle oldukça aranan Siirt Fıstığı, düşük kalorisi, kolesterol düşürücü ve zayıflatıcı özellikleri ile benzerlerinden ayrılır.
Sıhhatli bir yaşam sürmek isteyen, faydalı ve sağlıklı yağları düşük yağ oranı ile tüketmek isteyen her birey, Siirt fıstığını tüketebilir. Böylelikle tüketici hem tat olarak keyif alırken hem de sağlıklı yaşamı için de önemli bir besini bünyesine katmış olur.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder