Lüle Kebabı nedir? Lüle Kebabı nasıl yapılır? Azarbaycan mutfak kültüründe en iyi lezzetlerden Lüle Kebabı yapabilmek için hangi malzemeler kullanılır? Peki evinizde Lüle Kebabı tarifi için şeflerin özel Kebab tariflerinden faydalanmak istermisiniz?
* 600 Gr. Kıyma
* 200 Gr. Kuyruk Yağı
* 2 Adet Kırmızı Biber
* 2 Adet Kuru Soğan
* 3 Diş Sarımsak
* Yarım Demet Kişniş Veya Maydanoz
* Tuz
* Karabiber
* Pulbiber
* Kimyon
* 2 Çorba Kaşığı Galeta Unu
Lüle Kebabı Yapılış Tarifi:
Kıymaya öncelikle yoğrularak kuyruk yağı yedirilir. Kuru soğan ve sarımsak rendelenir. Maydanozlar çok ince kıyılır. Kırmızı biberi rondodan geçirin. Tüm malzemeleri baharatlarla birlikte karıştırıp güzelce yoğurup uzun köfte şekli verip şişten geçirin. Izgara tel üzerine dizip altına yağlı kağıt serili tepsinin üzerinde yüksek sıcaklıkta pişirin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder