2 Ekim 2021 Cumartesi

Ispanaklı Tart Nasıl Yapılır?

 Ispanaklı Tart Nasıl Yapılır?


Ispanaklı tart tarifi ikindi çayı yanına tercih edilen lezzetler arasında yer alıyor. Peki, ıspanaklı tart nasıl yapılır? Size Türk mutfağı şeflerinden Rafet İnce'nin birebir tutan şeflerin özel yemek tariflerinden ıspanaklı tart tarifini hazırladık. İşte hem doyurucu hem de pratik tart tarifi...

Ispanaklı tart tarifi yemek yarışmalarında adını sık duyduğumuz bir lezzet. Hem doyurucu hem de pratik olan ıspanaklı tart ikindi çayı yanına sevilerek tüketiliyor. Peki, ıspanaklı tart nasıl yapılır?

Ispanaklı tart tarifi üç aşamada hazırlanıyor. İlk olarak tart hamuru, ardından iç harcı yapılıyor. En son üzerine ilave edilen kaşarla lezzet şöleni hazır hâle geliyor. İşte Şef Rafet İnce'nin birebir tutan ıspanaklı tart tarifi...

En İyi Hamur İşi Tariflerinden Ispanaklı Tart Tarifi

Ispanaklı Tart Hamuru İçin;

*     3 Yemek Kaşığı Tereyağı
*     1 Adet Yumurta
*     2 Yemek Kaşığı Yoğurt
*     2 Su Bardağı Un
*     Tuz

İç Harcı İçin:

*     1 Adet Kuru Soğan
*     1 Demet Ispanak
*     3 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
*     1 Su Bardağı Krema
*     1 Adet Yumurta

Üzeri İçin:
100 Gram Rendelenmiş Taze Kaşar

En İyi Vegan Yemeklerinden Tart Hamurunun Yapılışı

Ispanaklı tart tarifi için öncelikle un, yumurta, yoğurt, tereyağı ve tuzu karıştırıp yoğuruyoruz. Hamuru ikiye böldükten sonra birisini yağlı kâğıtların arasına alıp ince bir şekilde merdaneyle açıyoruz.

Tart kalıbının altını hamurun ortasına yerleştirip etrafında kalan fazlalık hamurları kesiyoruz ve tart kalıbına yerleştiriyoruz. Diğer hamuru da tart kalıbının kenarlarına yerleştiriyoruz. Üzerini çatalla deldikten sonra fırına atıyoruz.

İç Harcının Yapılışı

Soğanları küçük küçük doğradıktan sonra zeytinyağında kavuruyoruz. Ispanakları kuşbaşı doğrayıp karamelize olan soğanlara ekliyoruz. Tuz ve karabiber ilavesi yapıyoruz. Krema, yumurta ve tuzu çırptıktan sonra tavaya ekliyoruz.

Fırından çıkardığımız tartın ortasına ıspanaklı harcı yerleştiriyoruz ve üzerine rendelediğimiz kaşarları ekliyoruz. Kaşarların eriyip kızarması için 3 dakika daha fırında pişiriyoruz. Ispanaklı tartı fırından çıkarıp dilimliyoruz. Ispanaklı tart ikram edilmeye hazır. Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Et Nedir? Et Çeşitleri Nelerdir? Et'in Özellikleri...

  Et Nedir?  Et Çeşitleri  Nelerdir? Et'in Özellikleri... Türk aşçı haberleri ve güncel mutfak haberleri olarak aşçılık kütüphanesinde ...