2 Eylül 2021 Perşembe

Tarçın Ne İşe Yarar?

 Tarçın Ne İşe Yarar?


Alzheimer’a Karşı Koruyor 1 Çay Kaşığı Tüketildiğinde Hafızayı Yeniliyor. Peki tarçının özellikleri nelerdir?

Geleneksel Türk mutfağında yer alan bazı baharat çeşitleri sağlık açısından oldukça faydalı. Örneğin beyni koruyarak hafızayı güçlendiren ve Alzheimer’a savaş açan bir baharat var...

Unutkanlık son dönemde hızla yayılan hastalıkların başında gelmeye başladı. Unutkanlıkla en iyi mücadele stresten uzak durmak ve rahatlatıcı uğraşlar peşinde koşmak.

Sizi yıpratan ne varsa onlardan uzak durmak.

Ve geçmişe ilişkin anıları fırsat buldukça tekrar etmek. Bunun için yakın bir dostunuzla görüşebilir ve albümlere bile bakabilirsiniz.

Tüm bunların yanı sıra beslenme şeklinize de dikkat etmek gerekiyor. Örneğin alkol gibi zararlı içecekler sadece karaciğerimize zarar vermiyor. Beyin ve hafıza üzerinde de olumsuz etkileri olabiliyor.

Peki hafızamızı koruyan baharat iddiası doğru mu?

TRT haber'de yayınlanan bir haberde bununla ilgili detaylı bir bilgi veriliyor: Diyetisyen Emre Uzun yaptığı açıklamada Nar, keten tohumu, tarçın, pırasa, çörek otu, soğan, badem ve daha pek çok bitki kanserden kalp-damar sağlığına, Alzheimer’dan uykusuzluğa, diyabetten anne sütü yetersizliğine kadar onlarca rahatsızlığın önlenmesi ve giderilmesine yardımcı oluyor.'' ifadelerine yer veriyor..

Alzheimer konusundaki önerileri 

Tarçın: Kokusunun hafızayı kuvvetlendirici etkisi vardır. Sütlü tatlılara, salatalara eklenerek veya çay şeklinde tüketilebilir. Çay şeklinde içilecekse günde 1 fincan, toz halinde kullanılacaksa yarım çay kaşığı tüketmelidir. Günlük olarak bu miktardan fazla tüketilirse kabızlığa, kan şekerinin düşmesine neden olabilir.

Tarçın Ne İşe Yarar, Faydaları Nelerdir?

Zerdeçal: Hastalığın ilerlemesini önlediği gibi hastalığın önlenmesinde de rol oynar. Yemeklere veya süte katılarak tüketilebilir. Kan sulandırıcı ilaçlarla birlikte kullanılmamalıdır.

Ulusal Post'un derlemesine göre ise hafızayı korumak için bazı bilgiler daha var.. Bunlar sırasıyla şu şekildedir:

Mutlaka Tiroit hastalıkları ve vitamin eksiklikleri yönünden kontrol yaptırmalısınız.

Ayrıca uzman önerisiyle Kan akımı ve oksijenlenme için egzersiz yapın.

Bir uzman diyetisyenin kontrolünde Akdeniz diyetini uygulayın

Bulmaca çözmek ve kitap okumak gibi uğraşlarınız olsun.. 

Mümkün olduğunca Stresten uzak durun.

Ve her gün olmak üzere hayatınızı düzene sokmak amacıyla Günlük program yapın.

Alışveriş listeniz olsun ve alışverişe yaparken mutlaka bu listeyle hareket edin.

İlaçlarınızı zamanında kullanmak için alarm kurun..

Alkol ve sigara gibi zararlı şeylerden uzak durun...

Unutkanlık üzerine tavsiye içeren bu Bilgiler hoşunuza gittiyse arkadaşlarınızla paylaşmayı ihmal etmeyin! Sağlıklı günler dileriz

Tarçın'ın Besin Değerleri

Porsiyon Miktarı: 
100 g
100 g
Kalori (kcal) 247
Toplam yağ 1,2 g
Doymuş Yağ 0,3 g
Trans yağ 0 g
Kolesterol 0 mg
Sodyum 10 mg
Potasyum 431 mg
Karbonhidrat 81 g
Diyet Lifi 53 g
Şeker 2,2 g

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Et Nedir? Et Çeşitleri Nelerdir? Et'in Özellikleri...

  Et Nedir?  Et Çeşitleri  Nelerdir? Et'in Özellikleri... Türk aşçı haberleri ve güncel mutfak haberleri olarak aşçılık kütüphanesinde ...