6 Eylül 2021 Pazartesi

Çırap Domatesi...

 Çırap Domatesi...


Elazığ’ın, Palu ilçesine bağlı Akyürek köyünde yetişen Çırap Domatesi tezgahlardaki yerini aldı.

Palu’ya bağlı Akyürek köyünde yetişen Çırap Domatesinin özellikleri nelerdir? bir kilo ağırlığına ulaşan  görüntüsü ve  kendisine has aroması ile vatandaşların vazgeçilmezi oldu.  Sadece Akyürek köyü ve çevresindeki birkaç noktada yetişen Çırap Domatesi, sınırlı sayıda üretildiği için sadece Palu ve Kovancılar ilçesinde satılıyor. 

Yöresel lezzetlerimizden Çırap Domatesi’nin  sıkı müdavimi olan vatandaşlar  ise; bu lezzetten mahrum kalmamak için Akyürek köyüne kadar gidiyor.

Eylül Ayının İlk Haftasında Hasat Edilmeye Başlanıyor 

Atalık tohumlarla üretilen topraktan tabağa Çırap Domatesi, Eylül ayının ilk haftasında hasat edilmeye başlanıyor. Bir tanesinin bir kilo ağırlığa ulaştığı Çırap Domatesleri, hasat edilir edilmez, yöresel mutfaklarımızda sofralardaki yerini alıyor. Tamamen organik yöntemlerle yetiştirilen Çırap Domatesi, lezzetiyle büyülüyor.

Akyürek ve Çevresi Dışında Yetişmiyor

Çırap Domatesi’ nin, bölgelerine has bir ürün olduğunu kaydeden Akyürek köyü sakinleri, Çırap Domatesi’ ni yetiştirmek isteyen vatandaşların, şehrin birçok noktasında ekim yaptığını ancak Çırap Domatesi’ nin, köyleri dışında yetişmediğini belirttiler. Köy sakinleri, Çırap Domatesi’ ni tatmak isteyenlere yardımcı olduklarını da vurgulayarak, Çırap Domatesi’ ni tatmak isteyenleri, köylerine davet ettiler

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Et Nedir? Et Çeşitleri Nelerdir? Et'in Özellikleri...

  Et Nedir?  Et Çeşitleri  Nelerdir? Et'in Özellikleri... Türk aşçı haberleri ve güncel mutfak haberleri olarak aşçılık kütüphanesinde ...