25 Ağustos 2021 Çarşamba

Şeften Özel Domates Salçası Tarifi...

 Şeften Özel Domates Salçası Tarifi...


Domates salçası nasıl yapılır? Kış hazırlıklarından en iyi Domates salçasını yapabilmek için hangi malzemeler gereklidir? Domates salçası yapmanın püf noktaları nelerdir? Evde Domates salçası yaparken nelere dikkat edilir? Yöresel mutfaklarımızda Hangi domateslerden salça yapılır? Salça yapılacak olan domatesler hangileridir?

Türk mutfağı şeflerinden Ebru Baybara Demirin özel domates salçası tarifinden faydalanmak istermisiniz?

İşte sizlere şeflerin özen Domates salçası tarifi...

Ünlü şefimiz Ebru Baybara’nın evde yapabileceğiniz domates Salçası tarifi: 

En İyi Domates Salçası İçin Hangi Domatesler Kullanılır?

50 kilogram domatesten 5 kilogram kadar salça çıkar. En güzel salçalık domates Tokat domatesi ve Bursa’nın armut domatesidir.

Domates Salçası Nasıl Yapılır?

Domates Salçası İçin İhtiyacımız Olan Malzemeler Nelerdir?

*     50-100 Kilogram Domates,
*     Kaya Tuzu,
*     1 Çorba Kâsesi Sızma Zeytinyağı.

Domates Salçası Yapılış Tarifi:

Domatesleri büyük bir tencere içerisine dörde bölüp üzerine tuz ekleyip iyice karıştırın. 
Tuzlanan domateslerin üzerini hava alacak şekilde kapatıp bir gün bekletin. Domatesler iyice sulanıp yumuşayacaktır. 
Ertesi gün yumuşayan domatesleri kevgirden geçirip püre haline getirin. 

Domates püresini tepsilere boşaltıp üzerine bir tülbent örterek güneşe bırakın. 
Her gün sabah-akşam karıştırdığınız püre, yedi gün sonra domates salçası olacaktır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Et Nedir? Et Çeşitleri Nelerdir? Et'in Özellikleri...

  Et Nedir?  Et Çeşitleri  Nelerdir? Et'in Özellikleri... Türk aşçı haberleri ve güncel mutfak haberleri olarak aşçılık kütüphanesinde ...