19 Mayıs 2021 Çarşamba

Kuru Cacık Nedir?

 

Kuru Cacık Nedir? Kuru Cacık Nedir? 
"Usta Şef Arda Türkmen"

Türk mutfağında kullanılan ilginç yemek isimlerinden Kuru Cacık nedir? Kuru Cacık Nasıl Yapılır?

Geleneksel Türk mutfağında en iyi iştah açıcılardan Kuru Cacık yapmak için hangi malzemeler gereklidir?

Bu güne kadar evinizde Kuru Cacık yaptınız mı?

Peki evinizde Kuru Cacık yapmak için geleneksel Türk mutfağında şeflerin özel yemek tariflerinden faydalanmak istermisiniz?

En Muhteşem Sofralarda En İyi İştah Açıcılardan Kuru Cacık Nasıl Yapılır?

En Eski İştah Açıcılardan Kuru Cacık İçin Kullanılan Malzemeler Nelerdir?

*     3 Su Bardağı Süzme Yoğurt
*     4 – 5 Adet Salatalık
*     3 Diş Sarımsak
*     2 Dolu Tutam Kuru Nane
*     Tuz
*     3 – 4 Yemek Kaşığı Zeytinyağı

Kuru Cacık Üzeri İçin;

*     Zeytinyağı
*     Kuru Nane

Geleneksel Türk Mutfağında En İyi Lezzetlerden Kuru Cacık Yapılış Tarifi:

Salatalıklarınızı ortadan ikiye bölün ve bir tatlı kaşığı yardımıyla çekirdeklerini çıkartın.
Çekirdeklerini çıkarttığınız salatalıklarınızı küçük küp olacak şekilde doğrayın.
Süzme yoğurdunuzu bir süzgece alın ve fazla suyunu süzdürün.

Süzdürdüğünüz yoğurdunuzu bir karıştırma kabına alın.
Küçük küp doğranmış salatalık ve rendelenmiş sarımsağı yoğurdun içine ilave edip karıştırın.
Kuru nane, tuz ve zeytinyağını ilave edip karıştırın.

Hazırladığınız kuru cacığı 1 saat buzdolabında dinlendirin.
Ardından servis edeceğiniz tabağa alın.
Üzerine zeytinyağı ve kuru nane gezdirerek servis edin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Et Nedir? Et Çeşitleri Nelerdir? Et'in Özellikleri...

  Et Nedir?  Et Çeşitleri  Nelerdir? Et'in Özellikleri... Türk aşçı haberleri ve güncel mutfak haberleri olarak aşçılık kütüphanesinde ...