Gastronomi Danışmanlığı...
"Alakart Restoran, Otel Restoranları, Zincir Markalar ve Yemek Marketleri"
Gastronomi Danışmanlığı ne demektir dediğimizde Sosyal ağlar ve internet arama motorlarında kaşımıza bir sürü eklentiler çıkıyor... Bu yazımda gastronomi danışmanlığı konularında bazı önemli detaylara ilgili sorular ile değinerek ihtiyacı olan işletmecilere faydalı olmaya çalışacağım...
Gastronomi Danışmanlığında Komple yiyecek ve içecek proje yönetimi nedir? Gastronomi Danışmanlığında Pazar araştırması ve fizibilite etütleri nasıl yapılır?
Yeni restoran ve alakart otel restoranı açmak isteyenler için Gastronomi Danışmanlığında Pazara giriş stratejileri geliştirme programlar yapabilmek için nelere ihtiyacınız olabilir?
Uluslararası mutfaklarda ve modern Türk mutfağında şehrin en iyi restoranlarını açabilmek için Örnek restoran Menüleri mühendisliği nasıl yapılır?
Peki yeni restoranınızı ve yeni otelinizi açabilmek için menü mühendisliğinin yanında (Menü Danışmanlığı) mevcut restoranınızın konsept geliştirme çalışmalarını nasıl yaparsınız?
Gastronomi Danışmanlığında uluslararası standartlara sahip otel ve restoran işletmelerinde Marka, konsept önerileri ve Marka konsept geliştirme çalışmalarında önlemler nasıl alınır?
En iyi konsept önerileri ve en farklı ve akılda kalabilen konsept geliştirme konularında dikkat edilmesi gereken konular nelerdir?
Gastronomi Danışmanlığında Restoran altyapısı, restoran konsept önerileri ve yeni restoran ve yeni otelinizde Marka konsept geliştirme çalışmalarında Sektör odaklı restoran tasarım ve restoran tasarımı geliştirme konularından. Nasıl bir yol izlenir?
Uluslararası yiyecek ve içecek sektöründe yeni bir restoranın İç tasarım ve modern çizgiler ile dış tasarım, aydınlatma ve çevre tasarımı yaparken en önemli detaylar nelerdir?
Yiyecek ve içecek danışmanlığında yeni bir restoran acarken Ön açılış hizmetleri nasıl yapılandırılır? Yeni restoranın ve otelinizin yiyecek ve içecek departmanlarında Hizmet, kalite ve ambiyans farkı yaratabilmek için güçlü çözüm seçenekleri nasıl yapılandırılır?
Şehrin en iyi restoran zincirine sahip olabilmek için Gastronomi Danışmanlığı almak gerekir mi? Gastronomi Danışmanlığı konularında uzun vadeli yada kısa vadeli ölçülerde nasıl düşünmek gereklidir?
Gastronomi Danışmanlığında 2020 yılında yasayan günümüz insanımızın beklentilerine ve yeni restoranların ve otel içerisinde yiyecek alanlarının modern kentlere yaraşır bir şekilde her şeyi ile birlikte mutfak kültürümüze (mutfak danışmanlığı) yakışan bir şekilde dikkat edilmesi gereken unsurlar nelerdir?
Korona virüs ve pandemi surecinden sonra gastronomi sektöründe açılan yeni restoranlar teker teker kapanırken geçmişteki örneklerini tekrar etmeyen, en yenilikçi, son modern şık projeler ile otellerde halka açık yiyecek alanlarında yeni restoran projeleri üretilmesine ve yiyecek içecek sektöründe en iyi kalite ve en iyi hijyen standartları ile rekabet ortamında nasil fark yaratabilirsiniz?
Değişen her yöneticiniz ile standartlarınız ve prensipleriniz değişmemeli...
Dünyada 4 kıtada ve 410.000 km mesafede yaşanmış gerçek tecrübelerimiz ile yeni restoran ve otel projeniz için yiyecek ve içecek departmanlarında Yıllık pazarlama planı, yeni restoranınızın (Restoran Danışmanlığı) konuya vakıf:
Sizin tercihleriniz doğrultusunda:
Restoran müdürü,
Aşçıbaşı,
Restoran şefi ,
Halkla ilişkiler müdürü,
Maliyet kontrol,
Menü tasarım,
Mutfak yönetimi standartları,
Servis personel eğitimi,
Misafir karşılama prosedürleri,
Misafir uğurlama prensipleri,
Kalite kontrol,
Personel kontrol çizelgeleri,
Restoran yönetimi sirküleri,
Yada sadece mutfak departmanı,
Veya servis departmanı ile birlikte mutfak departmanı ,
Gerçek bir ekip zihniyeti ile basari yakalanır prensibine inanarak,
Yeni acilmiş olan restoranınıza yada eksikliğiniz gördüğünüz konularda yardıma ihtiyacınız olan alanları tespit ederek gerek ilgili konularda danışmanlık alarak gerekse inandığınız bilgileriniz doğrultusunda kendi standartlarınızı oluşturmalısınız…
Peki ihtiyacınız olan Gastronomi Danışmanlığında Operasyonel ve finansal verimlilik analizi hakkında ne kadar bilgiye sahipsiniz? Bu konuda yatırımınızın en kısa surede en büyük kazancı sağlayabilmek için nasıl çalışmalar yaptınız? Yoksa “bu işlere ne gerek var?” diyenlerden misiniz?
Şehrin en iyi restoranlarından birine sahipseniz eğer Gelir artırma stratejileri ve bu stratejilerin yiyecek ve içecek sektöründe geliştirilerek kamu oyu üzerinde hangi sihirli yöntemler ile uygulanması konusunda neler biliyoruz?
Yeni açılan kalıcı bir restoranın şehirde ve ait olunan bölgede en mükemmel kazanç ve popülerler örneklerini gösterebilmesi için Pazarlama stratejisi hakkında ilgili sorumlunuz neler biliyor? Pazarlama stratejisi etkinliği hatta etkinlikleri konuşunda eni restoranınızın hangi özellikleri dikkate alınmalıdır?
Gastronomi Danışmanlığı alanında yapılan araştırmalarda şehir içi yada turizm kentlerinde yeni açılan restoranlar ve yiyecek içecek işletmelerinde Satış stratejisi nasıl yapılır? Satış stratejisi yaparken nelere dikkat edilir? Satış stratejisi neye göre planlanır? Satış stratejisi için en önemli detaylar nelerdir?
Yeni açılan ve şehrin en iyi standartlarına sahip olan restoranınızın misafir hizmetleri stratejisi ne olmalıdır? Şehrin yada bölgenin en iyi restoranı olabilmek için misafir hizmetleri stratejisi neye göre dizayn edilmelidir?
En iyi restoranların misafir hizmetleri stratejisinin altyapı çalışmaları yapılırken nelere dikkat edilmelidir?
Zincir markalarınızda misafirlerinize sunduğunuz gıda ürünlerinizin sağlıklı, maksimum standartlarda ve güvenli şartlar altında, kalitesi ve lezzetini en üst seviyede tutarak, en ekonomik şekilde üretilmesi nasıl sağlanmalıdır?
Otel ve restoranlarınızda yada marka Catering işletmenizde Taşıma yemek servisleriniz için üst düzey gıda güvenliği önlemleri alınırken dikkat edilmesi gereken prosedürler nelerdir?
Yiyecek ve içecek alanlarında sıcak/soğuk zincirlerinizi kurulurken hangi standartlar ön planda tutulmalıdır? Gıda ürünlerinizi bozulmadan, lezzetini kaybetmeden gitmesi gereken hedefe ulaşması sizin için ne kadar önemlidir?
2020 yılında pandamı tedbirlerinin ardandan Gastronomi danışmanlığı (Alakart restoran, otel restoranları, zincir markalar ve yemek marketleri) olarak yiyecek ve içecek işletmelerinde korona virüse karşı ic ve dış tedbirler alınmalıdır? Hijyen ve mesafe tedbirlerinde en önemli olanlar nelerdir? İşletme misafirleri maksimum oranda kendilerini nasıl güvende hisseder?
Kaynak: Gastronomi Danışmanlığı...
Osmanlı ve Türk Mutfağı Dünya Gönül Elçisi Koord. Has Aşçıbaşı Ahmet Özdemir
Uluslararası yiyecek ve içecek danışmanlığında hizmet verebileceğim bazı işletmeler yada kurumlar aşağıdaki gibidir;
* Yiyecek Ve İçecek Üzerine Uluslararası Festival Ve Fuarlar,
* Uluslararası Standartlara Sahip Alakart Restoranlar,
* Şehir İçin Alakart Otel Restoranları,
* Zincir Gıda Markaları,
* Yenilikçi Yemek Marketleri “Gurme Market”,
* Vip Catering Firmaları,
* Yiyecek Ve İçecek Sektöründe Bulunan Kişi Yada Kurumlar,
* Yurt İçinde Ve Yurt Dışında Yapılacak Organizasyonlar,
* Kişi Yada Kurumların Özel Ziyafet Yemekleri,
* Kişi Yada Kurumların Özel Organizasyonları,
Tarafımın Hizmet Verebileceği İlgili Organizasyonlarda Mutfak Konseptlerim Nelerdir?
* Akdeniz Mutfağı,
* Osmanlı Ve Saray Mutfağı,
* İstanbul Mutfağı,
* Osmanlı Ve Türk Mutfağı,
* Yöresel Mutfaklar,
* Anadolu Halk Mutfağı,
Uluslararası Gastronomi danışmanlığımdan yararlanabilecek kişi yada kurumlar Türkiye saati ile sabah 11:00 ila aksam 20:00 saatleri arasında tarafım ile bağlantıya geçebilirler…
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder