Ebegümeci Kavurması Ve Boranası Nasıl Yapılır?
Yöresel Lezzet Taşıyıcısı "Leyla Güpoğlu"
Muğla mutfak kültüründe nefis ot yemekleri sofraların vazgeçilmezlerindendir. Geleneksel Türk mutfağından en zengin yöresel mutfaklarımızdan olan Muğla mutfağında Yöresel Lezzet Taşıyıcılarından Leyla Güpoğlu ’nun şahsına has özel Ebegömeci yemeklerinden Ebegömeci Kavurması Ve Boranisi tarifini mutfaklarınıza getirmek istedik.
Türk aşçı haberleri olarak Geleneksel Türk mutfağında Yöresel Lezzet Taşıyıcılarından aldığımız bu nefis yöresel lezzetleri Türk mutfağı yemek arşivinde toplamaya çalışıyoruz.
Mevsiminde yapılan ot yemeklerinden Ebegömeci Kavurması Ve Ebegömeci Boranisi ’nin tadına doyum olmaz diyerek tarifi sizlerle paylaşıyoruz, haydi mutfaklara….
En iyi Muğla yemeklerinden Ebegömeci Kavurması Ve Ebegümeci Boranisi nasıl yapılır?
Vejeteryan mutfaklarının ’da vazgeçilmez bir yemek çeşidi haline gelen Ebegümeci Kavurması Ve Ebegümeci Boranisi için kullanılan malzemeler nelerdir?
Bu yılın ilk arapsaçı kavurması ve boranasını yaptık çok şükür.
Yöresel mutfaklarımızda en iyi Vegan yemekleri arasında olan Ebegümeci Kavurması Ve Ebegümeci Boranisi Yapılış tarifi:
Bir büyük baş soğanı doğrayıp zeytinyağı ile kavuruyorum, üzerine yıkayıp incecik doğradım.
Daha sonra ebegömecini, bir tutam sırayı (bazı yerlerde arapsaçı da deniyor), bir avuç bulguru, birkaç tane kuru biberi ve tuzunu ilave edip kavuruyorum. (Tencerenin kapağı kapatılmadan).
Ot yemeklerini çok pişirmiyorum ala dirili olacak. arapsaçı Boranası için birkaç diş sarımsağı tuzla dövüp kese yoğurduyla karıştırıyorum.
Bu karışıma kavurduğum ebegömecini koyup karıştırıyorum. Üzerine z.yağında kızartıp tıkırattığım kuru kırmızı biberleri yağıyla beraber döküyorum. Afiyetler olsun
Geleneksel Türk mutfağında Yöresel Lezzet Taşıyıcılarından Leyla Güpoğlu ‘na mevcut bilgileri dahilinde mutfağımıza katkılarından dolayı teşekkür eder çalışmalarında başarılar dileriz...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder