15 Ağustos 2020 Cumartesi

Sıcak Kayısı Tatlısı Nasıl Yapılır?

 Sıcak Kayısı Tatlısı Nasıl Yapılır? 

"Şef Mustafa Polat"

Türk mutfağında şeflerin özel tatlı tariflerinden Sıcak Kayısı Tatlısı nasıl yapılır? Şeflerin spesiyal tatlılarından Sıcak Kayısı Tatlısı yapabilmek için hangi malzemelere ihtiyacınız var? 

Evimde Sıcak Kayısı Tatlısı yapabilir miyim diyenlere Master şef Mustafa Polat’ın yemek arşivindeki en iyi lezzetlerden ve en hafif tatlılar kategorisinden derlediğimiz "Şef Mustafa Polat" kendi kaleminden Sıcak Kayısı Tatlısı tarifi….

Sıcak Kayısı Tatlısı "Şef Mustafa Polat"

Sıcak Kayısı Tatlısı Nasıl Yapılır?
Kayısıları ikiye bölünüz ve sıcak suda 5 dakika dinlendiriniz.
Daha sonra havlu kağıtla kurutup yüksek ateşte tereyağı ile soteleyiniz.
Çok az pudra şekeri ve birkaç damla limon sıkınız.

Kavunun göbeğini kaşık yardımıyla alınız.
Kayısıları kavunun içerisine dökünüz.
Pekmez ve tahin döküp servis ediniz.
İsteğe bağlı dondurma ile servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun...

Sıcak Kayısı Tatlısı Not:
Bu tarifi gün kurusu yada çir ile yaparsanız daha lezzetli bir tatlı yapmış olursunuz

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Et Nedir? Et Çeşitleri Nelerdir? Et'in Özellikleri...

  Et Nedir?  Et Çeşitleri  Nelerdir? Et'in Özellikleri... Türk aşçı haberleri ve güncel mutfak haberleri olarak aşçılık kütüphanesinde &...