30 Ekim 2019 Çarşamba
Sebze Borana "Borani" Tarifi
Sebze Borana "Borani" Tarifi
Borani yada Borana Osmanlı ve Türk mutfağı ve geleneksel Türk mutfağında da sıklıkla yöresel...
Türk Aşçı Haberleri Olarak “Borani Yada Borana” Hakkında Bilgilendirmek İstiyoruz
Borani yada Borana Osmanlı ve Türk mutfağı ve geleneksel Türk mutfağında da sıklıkla yöresel mutfaklarda yapılan bir yoğurtludur. Anadolu'nun çeşitli yörelerinde farklı şekillerde hazırlanan bir yemek türüdür.
Yalvaç ve Mecitözü civarlarında ise boranı, ıspanaklı ve fasulyeli, karışık sebzeli olmak üzere farklı çeşitleri vardır. Anadolu’nun farklı yörelerinde İçerisine bulgur katılarak haşlanmak suretiyle de pişirilir. Üzerine sarımsaklı yoğurt ve tereyağı dökülerek servis edilir.
Sebze Borana "Borani" Tarifi
Borana Kullanılacak Malzemeler (4 Kişilik)
* 2 Adet Taze Patates
* 2 Adet Taze Yeşilbiber
* 2 Adet Kabak
* 2 Adet Patlıcan
* Sıvı Yağ
Sebze Borana Sosu İçin
* 750 Gram Susuz Yoğurt
* 7 Diş Sarımsak
Sebze Borana Üzeri İçin
* Kırmızı Pul Biber
* Tereyağı
Sebze Borana Yapılış Tarifi
Patates, biber, kabak ve patlıcan bol suda yıkanır.
Patatesler serçe parmak kalınlığında doğranır.
aze yeşilbiberler ortadan ikiye ya da üçe kesilir.
Patlıcanlar bıçak sırtı kalınlığında kesilip üçe-dörde bölünür.
Tazeliğini korusun diye her biri ayrı kapta 5 dakika suda bekletilir.
750 gram susuz yoğurt, ezilmiş sarımsakla bir kapta karıştırılır.
Sıvı yağ konmuş bir tavada doğranan malzemeler (suyu kurulandıktan sonra) sırayla kızartılır.
Kızartılan sebzeler servis tabağına alınarak üzerine sarımsaklı yoğurt dökülür.
Kızdırılan tereyağına pul biber eklenir ve yoğurdun üzerine gezdirilerek servis edilir.
Borana Nedir? Borana 'ın Anlamı Nedir?
Borana kelimesinin Anadoludaki sözlük anlamı ise Türk Aşçı Haberleri olarak yine sizin için araştırdık. aşağıdaki gibidir.
Borana
Grup, takım, kafile, kalabalık, göç, küçük kervan, aile fertleri
borana
Şiddetli kar, fırtına, kasırga
Borana
1-borani
2-Yumurta, yağda kızartıldıktan yahut suda haşlandıktan sonra üzerine sarımsaklı yoğurt dökülerek yapılan yemek.
3-Ispanak, yoğurt ve yumurta ile yapılan bir çeşit yemek.
4-Komposto.
5-Ekşi meyvelerden, et ve pekmezle yapılan suyu bolca tatlımsı bir yemek.
6-Ebegümeci yemeği.
7-Kışın yenmek üzere kurutulmuş taze fasulye.
8-Ispanak.
Borana
Sulusepken
Borana
1. Toprak düzeltmekte kullanılan tırmık. 2. bk. borhana (II).
Borana
Bulgur veya pirinçle pişirilen sebze üzerine yoğurt dökülerek yapılan yemek
Borana
Çeltik tarlalarında öküze koşulan demir dişli bir araç.
Borana
Tırmık.
Borana
Cacık
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Et Nedir? Et Çeşitleri Nelerdir? Et'in Özellikleri...
Et Nedir? Et Çeşitleri Nelerdir? Et'in Özellikleri... Türk aşçı haberleri ve güncel mutfak haberleri olarak aşçılık kütüphanesinde ...
-
Et Nedir? Et Çeşitleri Nelerdir? Et'in Özellikleri... Türk aşçı haberleri ve güncel mutfak haberleri olarak aşçılık kütüphanesinde ...
-
Küncü & Susam Nedir? Küncü Nedir, Özellikleri Nelerdir, Hangi Yöreye Aittir? Kavrulmuş susam mı çiğ susam mı? Susam günde ne kadar tük...
-
Beyaz Mısır Çorbası Tarifi - Ordu Mutfağı Beyaz Mısır Çorbası Tarifi Malzemesi: * 2,5 Su Bardağı Beyaz Mısır Yarması, * 1 Su Bardağ...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder