Osmanlı saray mutfağında ve yöresel mutfaklarımızda da çalışmaları ile bilinen ünlü Şef Yılmaz Seçim’e mutfağımıza vermiş olduğu destek ve ilgili araştırmaları için teşekkür eder, profesyonel kariyerinde ve hayatında başarılar dileriz..
Şeflerin Türk Aşçı Haberlerine Özel Tariflerinden;
Yöresel Mutfaklarımızdan Manisa Kebabı “Şef Yılmaz Seçim”
Manisa Kebabı Kullanılacak Malzemeler
* 200 Gram Dana Ve Kuzu Eti Karışık Kıyma
* Tereyağı
* Kırmızı Toz Biber
* Yoğurt
* 1 Tatlı Kaşığı Sumak
* Tuz
* 1 Adet Tırnak Pide
* 1 Adet Domates
* 2 Adet Biber
* Maydanoz
Manisa Kebabı Yapılış Tarifi
Önce kıymanın içine tuz koyup yoğurun. Kıymayı en az 1 saat dinlenmeye alın.
Dinlenmiş kıymayı şişlere bir parmak uzunluğunda ve genişliğinde dizin ve 7 adet şiş yapın.Hazırladığınız şişleri ızgarada pişirin o sırada pideleri de ızgarada ısıtın.
Domates ve biberleride ızgarada pişirin.
Isınan pideleri küp küp kesin tabağa koyun.
Ayrı tabakta az tuz ile yoğurdu çırpın ve yoğurdu pidelerin üstünü örtecek şekilde dökün.
Pişmiş köfteleri şişlerden çıkartın yoğurtlu pidelerin üzerine yan yana dizin.
Son olarak kırmızı toz biberle kızdırılmış tereyağını bolca üzerine dökün ve en son sumak ve maydanoz serpin.
Közlenmiş domates ve biberleri tabak sunumu için yanında servis edin.
Türk Aşçı Haberleri Not;
Türk aşçı haberleri olarak sizler için hazırlamış olduğumuz bu nefis ve lezzetli yemek tariflerini denediğinizde yorumlar bölümünde sizlere daha iyi hizmet edebilmek amacı ile düşüncelerinizi bizimle paylaşırsanız seviniriz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder