Evde Künefe Yapmayı Denediniz'mi?
Künefenin geçmişini hiç merak ettiniz mi? Hatay yöresine ait olarak bilinen bu tatlı Adanalılar tarafından da sahiplenilmiştir. Ama aslında bir Arap tatlısıdır. Osmanlı döneminde..
Modern Türk mutfağı, Akdeniz mutfağı ve Geleneksel Türk mutfağı ‘nda Örnek Türk Şefi, "Eğitmen şef Sevda ÖZKARA" ın kaleminden özel bir tarif olan “Evde Kolay Künefe Tarifi”ni Türk Aşçı Haberleri olarak sizler için derledik. Kendisine ilgili çalışma için teşekkür eder, profesyonel kariyerinde başarılar dileriz..
Evde Künefe Yapmayı Denediniz'mi?
Geleneksel Türk Mutfağında Künefe sanılanın aksine zor yapılan bir tatlı değildir. Evde kolayca ocakta hazırlamamız mümkün. Hadi bakalım sıcacık bir künefe hazırlayalım beraber.
Künefenin geçmişini hiç merak ettiniz mi? Hatay yöresine ait olarak bilinen bu tatlı Adanalılar tarafından da sahiplenilmiştir. Ama aslında bir Arap tatlısıdır. Osmanlı döneminde Yemene giden askerler orada bu tatlıyı öğrenmişler ve önce Yöresel Mutfaklarimizdan Mersin Mutfağı'na daha sonra Hatay'a getirmişlerdir bu güzel tatlıyı.
Evde Kolay Künefe Tarifi "Eğitmen şef Sevda ÖZKARA"
Evde Kolay Künefe Kullanılan Malzemeler
* 200 Gr Tel Kadayıf
* 100 Gr Dil Peyniri
* 3 Yemek Kaşığı Tuzsuz Tereyağ
Evde Kolay Künefe Şerbeti İçin
* 1 Su Bardağı Toz Şeker
* 1 Su Bardağı Su
* 3 Damla Limonsuyu
Evde Kolay Künefe Yapılış Tarifi
Önce şerbetimizi hazırlıyoruzki soğumaya bırakıyoruz.
1 bardak şeker ve 1 bardak suyumuzu koyup şerbetimizi kaynatıyoruz.
Kaynadıktan sonra limonsuyu ekliyoruz kıvamı gelince altını kapatıp soğumaya bırakıyoruz.
Evde Kolay Künefenin Gelelim tel kadayıfına:
Bıçakla minik parçalara ayırıyoruz kıyıyoruz.
Yuvarlak bir tava ayarlayıp iyice yağlıyoruz tavamızı.
Burada 3 yemek kaşığı tereyağımızı eritip bir kenarda bekletiyoruz.
Kadayıfların üzerine erittiğimiz tereyağını döküp iyice karıştırıyoruz havalandırarak kıydığımız kadayıflarımızın yarısını tepsiye sıkıştırarak bastırarak yerleştiriyoruz.
Peynirimizi koyuyoruz en üste kalan kadayıflarımızı koyup iyice bastırıyoruz.
Kadayıfımız peynirin üzerini iyice örtmeli.
Sonra kısık ateşte künefemizi ters yüz ederek iki tarafını da iyice kızartıyoruz.
Soğuyan şerbetimizi künefenin üzerine gezdirerek döküyoruz.
Arzuya göre kaymak ,fıstık koyabiliriz üzerine.
Afiyet olsun...
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Et Nedir? Et Çeşitleri Nelerdir? Et'in Özellikleri...
Et Nedir? Et Çeşitleri Nelerdir? Et'in Özellikleri... Türk aşçı haberleri ve güncel mutfak haberleri olarak aşçılık kütüphanesinde ...
-
"Evlerde pek çok kişinin severek yediği sütlü, tatlılardan birisi de sütlaç olmaktadır. Sütlaç hem hafif hem de lezzetli bir tatlı ol...
-
"Yemekler duyuları uyandırmalı" W Istanbul’un executive şefi Şafak Erten, aile mesleği olarak gördüğü aşçılık bayrağını başarıyla ...
-
Bebeklerde çölyak hastalığı, sıklıkla araştırılan hastalıklardan biridir. Özellikle kullanım alanı bakımından da önem taşıyan hastalıklar ...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder