9 Eylül 2019 Pazartesi

Kabak Mücveri Tarifi

Sıcak Yaz Aylarında Düşük Kalorili Sebze Kabakla Yapabileceğiniz Sofralarınıza Layık Yemek Tariflerinden Kabak Mücver tarifi...

Osmanlı mutfak kültüründe ve Yöresel yemekler ve yöresel mutfaklarda yeşil Kabak tencere yemekleri, fırın yemekleri, iştah açıcılar dahil çok farklı şekillerde yapılmaktadır. Geleneksel Türk mutfağında yeşil Kabak içerdiği vitamini değerleri açısından da önemli bir sebzedir.



Türk yemek kültüründe zengin tarihi lezzet miraslarımız arasında bulunan yeşil Kabak yoğurtulması, yeşil Kabak kavurması, yeşil Kabak sotesi, yeşil Kabak böreği, yeşil Kabak imambayıldı, yeşil Kabak karnıyarık ve daha sayamadığımız birçok yemeğe garnitür olan yeşil Kabak hemen hemen 7 bölgemizin tamamında sofralarımızı farklı lezzet ve şekillerde süslemektedir.

Kabak yaz aylarında en bol olan sebzelerin başında geliyor.
Yapısı büyük oranda sudan oluşan, bu nedenle kalorisi de oldukça düşük olan kabakla dolmadan mücvere çeşit çeşit yemekler yapabilir, yaz sofralarınızı farklı lezzetlerle donatabilirsiniz. "Peki bunu nasıl yapacağım?" diye soruyorsanız, işte enfes kabaklı tarifler....

Mücver sebzeyle yapılabilecek en pratik ve lezzetli yemeklerin başında geliyor.
Havuç, balkabağı, hatta brokoliyle bile yapılabilecek mücveri biz bugün klasik tarife sadık kalarak kabak ve patatesle yaptık. Yoğurtla yemenizi tavsiye ettiğimiz mücverin malzemeleri ve yapılışı hemen aşağıda...

Geleneksel Türk mutfağında Kabak Mücver tarifleri
Geleneksel Türk mutfağında Mücver kullanılan Malzemeler

*   1 adet küçük soğan (isteğe bağlı)
*   2 adet kabak
*   1 adet patates
*   1 adet yumurta
*   Yarım demetten biraz az dereotu
*   4-5 yemek kaşığı mısır unu veya sade un
*   Karabiber

Geleneksel Türk mutfağında Kabak Mücveri Kızartmak için:
*   Sıvı yağ
*   Tuz
*   Kırmızı biber

Geleneksel Türk mutfağında Kabak Mücver Hazırlanış tarifi
Soğan, kabak ve patatesi rendeleyin.
Yumurta, ince kıyılmış dereotu, tuz, karabiber, kırmızı biber ve unu karıştırın.
İçine rendelediğiniz sebzeleri ekleyin ve homojen bir karşım elde edin.

 Hazırladığınız karışımdan sıvı yağa batırılmış kaşık yardımıyla alarak iyice kızdırılmış sıvı yağa bırakıp kızartın.
Harç bitene kadar bu işleme devam edin.
Pişen mücverleri kağıt havluya alıp fazla yağından arındırın.
Sıcak veya soğuk servis edebilirsiniz.

Yeşil Kabağın Faydaları Ve Yeşil Kabağın Vitamin Degerleri Nelerdir?
Kilo vermek isteyenlerin diyet listelerinde ilk sıralarında yer alan kabağın aynı zamanda sağlığa da birçok faydası vardır.
Sizler için hem meyve hem de sebze olarak tüketilen kabağın faydalarını araştırdık. İşte kabağın ilk kez duyacağınız faydaları...

Yaz aylarında manavlarda yerini alan kabak kışın da tüketmek için kurutularak muhafaza edilir.
Dört çeşide sahip olan kabak, cucurbitaceae tohumundan elde edilerek sebze olarak tüketilir.
200 gram kabak ortalama 90 kcal enerjiye denk geldiğinden uzmanların bol bol tüketilmesini tavsiye ettiği besinler arasındadır.
7500 yıl önce keşfedilen ve hemen hemen her çeşit olarak tüketilen kabak, karoten alfa ve karoren beta maddeleri bakımından doğada en zengin sebzelerden biridir.

Vücuttaki serbest radikallerin çoğalmasını engelleyerek oluşma ihtimali olan tümör ve kanserli hücreleri azaltır.

 Kabak içerdiği lutien maddesi sayesinde körlüğüne neden olan katarak gibi göz hastalığını önler.
Bir bardak kabakta 500 miligram lutien maddesi bulunur.

Zararlı toksinlerin idrar ve dışkı ile atılmasına yardımcı olur.
2 tane kabağı 1 bardak limon suyu ve 2 diş sarımsakla 20 dakika boyunca kaynatın.
Günde bir bardak tüketmeye özen gösteriniz.

Çevresel faktörlerden hasara uğrayan omurganın yapısını güçlendirerek eklem ağrılarının yaşanma riskini azaltır.
Aynı zamanda kabakta bulunan demir, magnezyum ve çinko mineralleri bir kemik hastalığı olan osteoporozanın ortaya çıkma oranını azaltır.

Yağ oranı düşük enerjisi miktarı yüksek olan kabak zayıflamak isteyenlerin vazgeçilmez besinidir.

Potasyum ve magnezyum vitaminleri vücuttaki kötü kolesterol seviyesini düşürerek kalp hastalıklarının ortaya çıkmasını azaltır.
Özellikle yaz aylarında yaşanan alerjilere karşı bağışıklık sistemini güçlendirir aynı zamanda üst solunum yolları hastalıklarına karşı direncini de artırır.

Türk Aşçı Haberleri Alternatif Tavsiye;
Türk Aşçı Haberleri Olarak İnternet üzerinde yapmış olduğumuz bir araştırmada sizlere layık bulduğumuz “Fırında Kabak Mücver Tarifi” ile ilgili alternatif bir videonun sunumundan da faydalanabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Et Nedir? Et Çeşitleri Nelerdir? Et'in Özellikleri...

  Et Nedir?  Et Çeşitleri  Nelerdir? Et'in Özellikleri... Türk aşçı haberleri ve güncel mutfak haberleri olarak aşçılık kütüphanesinde ...