9 Eylül 2019 Pazartesi

Börülce Ve Brokkolili Firik Pilavı “Şef Yılmaz Seçim”

Modern Türk mutfağı, Geleneksel Türk mutfağı ve Akdeniz mutfağından nefis yemekleri ile bilinen Örnek..

Modern Türk mutfağı, Geleneksel Türk mutfağı ve Akdeniz mutfağından nefis yemekleri ile bilinen Örnek Türk Şefi, “Yılmaz Seçim” in kaleminden özel bir tarif olan “Börülce Ve Brokkolili Firik Pilavı” Türk Aşçı Haberleri olarak sizler için derledik.

yöresel mutfaklarımızda ve  Osmanlı saray mutfağında da çalışmaları ile bilinen ünlü Şef Yılmaz Seçim’e mutfağımıza vermiş olduğu destek ve ilgili araştırmaları için teşekkür eder, profesyonel kariyerinde ve hayatında başarılar dileriz..

Şeflerin Özel Tariflerinden;
Börülce Ve Brokkolili Firik Pilavı “Şef Yılmaz Seçim”
Börülce Ve Brokkolili Firik Pilavı Kullanılacak Malzemeler

*     1/2 Su Bardağı Kuru Börülce
*     1 Kase Doğranmış Brokoli
*     1 Su Bardağı Firik
*     1 Çorba Kaşığı Tereyağı
*     1 Çorba Kaşığı Zeytinyağı
*     Tuz
*     1 Tatlı Kaşığı Pul Biber

Börülce Ve Brokkolili Firik Pilav Tarifinin İşlem Basamakları
Börülceyi yumuşayana kadar haşlayın.
Brokoliyi de ayrı bir yerde diriliği gidene kadar haşlayın.
Küp küp doğrayıp kenarda bekletin.Yağları ve firiği tencereye alıp 2 dakika soteleyin.
Tuzunu serpin ve üzerini örtecekten biraz fazla sıcak su ekleyip pişirin.
Tamamen açılıp yumuşamaya başlayınca börülceyi, brokoliyi ve pul biberi ekleyip karıştırın.
Son suyunu çektirip 5 dk dinlendirin

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Et Nedir? Et Çeşitleri Nelerdir? Et'in Özellikleri...

  Et Nedir?  Et Çeşitleri  Nelerdir? Et'in Özellikleri... Türk aşçı haberleri ve güncel mutfak haberleri olarak aşçılık kütüphanesinde ...