21 Ağustos 2019 Çarşamba
Türk Mutfağından Özel & Nefis Bir Yemek “Hindi Sarma” Tarifi
Modern Türk Mutfağında hindi eti sonradan kazanılmış bir yemek çeşidi olsa da son yıllarda yöresel mutfaklarda da farklı çeşitlerde yapılan ve sevilen bir yemek haline gelmiştir. Özellikle ege mutfağında sebzeli hindi, meyveli hindi ve fırında hindi tarifleri ile sofralar şenlenmektedir.
İste Sizlere Türk Aşçı Haberleri Olarak Yöresel Mutfaklarda Tercih Edilen hindi tariflerinden Biri Olan“Hindi Sarma” Tarifini Sunuyoruz.
Türk Mutfağından Özel Ve Nefis Bir Yemek “Hindi Sarma” Tarifi
Hindi Sarma Kullanılan Malzemeler
* Hindi, Bütün 5 Kg
* Tuz 10 G
* Ayçiçek Yağı 100 Ml
* Yoğurt, Sade 50 G
* Krema 40 Ml
* Kuru Kayısı 180 G
* Kuru Erik 180 G
* Dolmalık Fıstık 50 G
* Havuç 500 G
* Brokoli 300 G
* Karnıbahar (İnce Doğranmış) 400 G
* Maydanoz, Düz 10 G
* Yaban Mersini 200 G
Hindi Sarma Hazırlanış Tarifi
Hindiyi kemiklerinden düzgün bir şekilde bütün olarak açın.
Ocakta tencere içinde Krema ve yaban mersinini 5 dk kısık ateşte kaynatın ve blender yardımı ile püre haline getirin.
Kuru kaysı, kuru erik, dolmalık fıstık ve yaban mersini püresini karıştırın.
Ayrı bir kabın içinde, tuz, ayçiçek yağı, yoğurt homojen olana kadar karıştırın ve hindiyi marine edin.
Hazırlanan kuru meyve karışımını hindinin içine koyun, rulo olarak sarın ve hindi sarmalarını aleminyum folyo ile tekrar sarın, 180 derece fırında 3-4 saat arası pişirin.
Havuçları fırında buharda yumuşayana kadar pişirin ve püre haline getirin.
Karnıbaharı tavada soteleyin ve maydanoz ilave edin, brokoliyi haşlayın.
Ocakta tencere içinde 300 ml suyu kaynatın ve ayrı bir kabın içinde 200 ml soğuk su ile homojen hale getirin, kaynayan suya ilave edin.
Kısık ateşte 2 dk kaynatın ve servise hazır hale getirin.
Not;
Türk Aşçı Haberleri Olarak Sizler İçin Hazırlamış Olduğumuz Bu Tarifi Denediğinizde Yorumlar Bölümünde Düşüncelerinizi Bizimle Paylaşırsanız Çok Seviniriz.
Not;
Türk Aşçı Haberleri Olarak tüm takipçilerimize şimdiden iyi bayramlar dileriz… İnternet üzerinde yapmış olduğumuz bir araştırmada sizlere layık bulduğumuz “Türk Mutfağından Özel Ve Nefis Bir Yemek “Hindi Sarma” Tarifi” ile ilgili alternatif bir videonun sunumundan da faydalanabilirsiniz.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Et Nedir? Et Çeşitleri Nelerdir? Et'in Özellikleri...
Et Nedir? Et Çeşitleri Nelerdir? Et'in Özellikleri... Türk aşçı haberleri ve güncel mutfak haberleri olarak aşçılık kütüphanesinde ...
-
Et Nedir? Et Çeşitleri Nelerdir? Et'in Özellikleri... Türk aşçı haberleri ve güncel mutfak haberleri olarak aşçılık kütüphanesinde ...
-
Küncü & Susam Nedir? Küncü Nedir, Özellikleri Nelerdir, Hangi Yöreye Aittir? Kavrulmuş susam mı çiğ susam mı? Susam günde ne kadar tük...
-
Beyaz Mısır Çorbası Tarifi - Ordu Mutfağı Beyaz Mısır Çorbası Tarifi Malzemesi: * 2,5 Su Bardağı Beyaz Mısır Yarması, * 1 Su Bardağ...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder