21 Ağustos 2019 Çarşamba

Ekşili Pırasa (Zeytinyağlı) Tarifi



Ekşili Pırasa (Zeytinyağlı) Tarifi
Ekşili Pırasa (Zeytinyağlı) Tarifi Malzemeler:

*  1 kg pırasa
*  3 soğan
*  3 diş sarımsak
*  yarım bardak zeytinyağ
*  1 kaşık salça
*  yarım demet maydano zdereotu
*  1 çay kaşığı toz şeker
*  limon
*  tuz

Ekşili Pırasa (Zeytinyağlı) Tarifi Yapılışı:

Pırasa ayıklanıp 5 6 cm boyunda kesilip, yıkanır.
Parçalar boyunca ince ince doğranıp tepsiye konur.
Yarım bardak su ile haşlanır (suyu süzülmez).

soğan yarım halkalar halinde, sarımsak küçük küçük doğranır.
Zeytinyağında sararıncaya kadar kavrulur.
Salça, şeker, tuz, daha sonra da kıyılmış maydanoz, dereotu konur.

haşlanmış pırasaların üzerine bu harç yayılıp bir bardak su ilavesi ile pişirilir.


6 ateşten alınmadan limon suyu gezdirilerek dökülür.

Ekşili Pırasa (Zeytinyağlı) Tarifi Kısa Bilgi:

Pırasa idrar çoğaltan bir sebzedir. Şalgam idrar yolu hastalıklarına iyi gelir.

Türk Aşçı Haberleri İlgili Tarif İçin Alternatif Tavsiye;

Türk Aşçı Haberleri Olarak İnternet üzerinde yapmış olduğumuz bir araştırmada siz takipçilerimize layık bulduğumuz “Ekşili Pırasa (Zeytinyağlı) Tarifi" ile ilgili alternatif bir videonun sunumundan da faydalanabilirsiniz...



Türk Aşçı Haberleri Olarak;

Türk aşçı haberleri olarak sizler için hazırlamış olduğumuz bu nefis ve lezzetli yemek tariflerini denediğinizde yorumlar bölümünde sizlere daha iyi hizmet edebilmek amacı ile düşüncelerinizi yazarak bizimle paylaşırsanız seviniriz.

Geleneksel Türk Mutfağı ve Modern Türk mutfağında  Zeytinyağılılar Ve Zeytinyağına dair...


Türk mutfağı açısından zeytinyağı son derece önemli bir yiyecek katkı maddesi olmaktadır. Zeytinyağı gerek sağlığa dost bir bitkisel yağ olmasından, gerekse kullanılan yiyeceğin tadına son derece olumlu bir etki yapmasından dolayı bu yağın Türk Mutfağı tarafından tercih edilen bir yağ türüdür. Türk mutfağının tarihsel gelişim evrelerinden de görüleceği üzere zeytinyağı Osmanlı döneminde yaygın bir şekilde kullanılmaya başlanılmıştır.

Günümüz Modern Türk mutfağında da zeytinyağı yoğun ve yaygın bir şekilde kullanılan bir yiyecek katkı maddesi olmaya devam etmektedir. Bu nedenle günümüz Gastronomi turlarının geliştiği turizm sektöründe Türk mutfağını tanıtırken Türk mutfağıyla zeytinyağını bir bütün olarak ortaya koyarak daha etkin bir tanıtım yapılabilir.

Yine bununla birlikte Türk mutfağınının kendi özelliğinden kaynaklanan kullanılan pişirme yöntemleri ve meteryallerin (et ve bol salça) yoğun olmasından dolayı yabancı ülke misafirleri açısından ağır bulunan Türk yemekleri; zeytinyağının kullanılmasıyla bir nebze de olsun hafifletilebilir bu durum ise ilk defa Türk yemeklerini tadacak olan yabancılar için olumlu bir intibanın oluşmasına neden olabilir. Bu durum ise Türk yemeklerinde zeytinyağının daha yaygın ve yoğun bir şekilde kullanılmasıyla gerçekleştirilebilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Et Nedir? Et Çeşitleri Nelerdir? Et'in Özellikleri...

  Et Nedir?  Et Çeşitleri  Nelerdir? Et'in Özellikleri... Türk aşçı haberleri ve güncel mutfak haberleri olarak aşçılık kütüphanesinde &...