Geleneksel Türk mutfağında yöresel pilav çeşitlerinin çokluğu ile ile birlikte en sevilen pilav çeşitlerinden bazıları bayram sofraları için yapılır. Peki en iyi bayram sofraları için hangi pilav çeşitleri yapılır?
En meşhur bayram pilavlarından içpilavı nasıl yapılır? Evde içpilavı yamak için hangi malzemeler kullanılır?
İçpilavı yaparken nelere dikkat edilir? İç pilavı yapmanın püf noktaları nelerdir? En iyi bayram pilavlarından iç pilavı taifini Türk aşçı haberleri için hazırladık...
En Sevilen Bayram Pilavlarından İç Pilavı Nasıl Yapılır?
En Meşhur Bayram Pilavlarından İçpilavı İçin Kullanılan Malzemeler Nelerdir?
* 2 Su Bardağı Pilavlık Baldo Pirinç
* 2 Su Bardağı Kadar Et Suyu
* 1 Çorba Kaşığı Kuş Üzümü
* 2 Çorba Kaşığı Dolmalık Fıstık
* 1 Tane Orta İrilikte Kuru Soğan
* 1 Kahve Kaşığı Kadar Toz Tarçın
* 1 Kahve Kaşığı Yeni Bahar
* 1 Çay Kaşığı Toz Karabiber
* 5-6 Adet Tane Karabiber
* Yarım Bağ İnce Kıyılmış Dereotu
* Yarım Bağ İnce Kıyılmış Maydanoz
* 3 Çorba Kaşığı Tereyağı
* Yeteri Kadar Tuz
Bu Bayram En İyi Pilav Tariflerinden Hangi Pilavı Yapsam Diyenlere İçpilav Yapılış Tarifi
İlk olarak; iki su bardağı pirinci uygun bir kabın içine alarak, üzerine bir miktar tuz ve pirinçlerin üzerini bir parmak aşacak kadar ılık su ekliyoruz ve 25-30 dakika kadar bekletiyoruz.
Ardından tuzlu suyu döktükten sonra pirinçleri bol suda birkaç kere yıkıyoruz, suyunun süzülmesi için bir süzgeç içine alıyoruz ve suyunun iyice süzülmesi için bir kenarda bekletiyoruz. Bir çorba kaşığı kuş üzümü ve iki çorba kaşığı dolmalık fıstığı küçük bir kasenin içine koyuyoruz.
Üzerlerini aşacak kadar ılık su ekleyip kabarmalarını sağlıyoruz.
Kuru soğanı ince ince doğruyoruz. Bir tavaya üç çorba kaşığı tereyağını koyuyoruz, soğanlar pembeleşinceye kadar kavuruyoruz. Soğanların üzerine pirinçleri ilave ederek, şeffaflaşıncaya kadar karıştırarak kavuruyoruz.
Üzerine kabarmalarını sağladığımız dolmalık fıstık ve kuş üzümlerinin suyunu süzdükten sonra pirinçlerin üzerine ilave ederek kavurmaya devam ediyoruz.
Pirinçlerin üzerine iki su bardağı sıcak et suyu, toz tarçın, toz karabiber, yeni bahar ve yeteri kadar tuz ilave edip karıştırdıktan sonra kısık ateşte pişiriyoruz. Pişerken yarım demet maydanoz ve dereotunu ince ince kıyıp ilave ediyoruz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder