İftariyelik Ne Demek? İftarı Nasıl Açmak Gerekir?
Ramazanda iftar açmak için ilk ağızda yenilecek ve içileceklerin tümü.
iftariye
İftar için hazırlanmış çerez ve yiyecek.
iftariyye
İftarlık. İftar için hususi olarak hazırlanmış nevale. Bunlar oruç bozulduktan sonra yemek yenmeden evvel yendiği için bu ad verilmiştir.
İftariye Tabağı Nasıl Hazırlanır? İftariye Tabağı Malzemeleri, Hazırlanışı Ve Yapılışı. Videolu İftariye Tabağı Hazırlanışı.
İftariye Tabağı İçin Kullanılan Malzemeler:
Ceviz, Hurma, Domates, Salatalık, Kayısı, Kuru İncir, Beyaz Peynir, Burgu Peynir, Zeytin, Pastırma...
İftarı nasıl açmak gerekir? İftarda ilk hangi besinleri tüketmek daha sağlıklıdır? Uzmanından iftar önerileri
Ramazan ayında gün boyu aç kalan vücudun toparlanabilmesi ve birden yükleme yapılmaması açısından iftar yemeğine su içtikten sonra peynir, zeytin veya çorba gibi hafif bir besinle başlamanın en sağlıklı seçim olacaktır.
Ramazan ayında sağlığın korunması ve yeterli dengeli beslenmenin sağlanması açısından ramazan yemeklerinde nelere dikkat edilmesi gerektiğine ilişkin,"Gün boyu aç kalan vücudun toparlanabilmesi ve birden yükleme yapılmaması açısından İftariyeliklerde iftar yemeğine su içtikten sonra peynir, zeytin veya çorba gibi hafif bir besinle başlamak en sağlıklı seçim olacaktır.
Oruç açıldıktan sonra 10-30 dakika beklenmesinin ardından ızgara et ve salata veya etin yağıyla pişirilmiş etli sebze yemeği tüketimi tercih edilebilir. Ramazan ayında sık yaşanan kabızlık probleminin önlenmesi açısından posa tüketimi oldukça önemlidir. Geleneksel iftar ve sahur menülerinde salata mutlaka kullanılmalıdır. Yoğurt, ayran veya cacık yine iftar sofralarının vazgeçilmezleri arasında olmalıdır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder