Karışık Turşu Tarifi "5 kişilik"
Karışık Turşu Tarifinin Malzemeleri:
* 750 gr. küçük salatalık
* 150 gr. yeşil biber
* 200 gr. havuç (dışı kazınmış)
* 200 gr. şalgam
* 200 gr pancar
* 150 gr. taze fasulye
* 1 bağ maydanoz
* 1 bağ dereotu
* 1/2 bağ semizotu (temizlenip, yıkanmış)
* 300 gr. ıspanak kökü (temizlenip, yıkanmış)
* 500 ml. üzüm sirkesi (2 su bardağı)
* 90 ml. zeytinyağı (6 çorba kş.)
Karışık Turşu Tarifinin Yapılışı :
Malzemenin tümünü yıkayıp süzdürün. Salatalıktan ve yeşil biberleri birkaç yerinden iğneleyin.
Havuçları gövdeden kopmayacak biçimde uzunlamasına dörde ayırın.
Şalgam ve pancarları, kabuklarını soyup gerekiyorsa ikiye ya da üçe bölün.
Taze fasulyelerin iki ucunu ve kenarlarını alın.
Tencerede su kaynatıp turşuluk malzeme nin tümünü içine atın.
İki taşım kaynatarak tencereden alın.
Süzgece aktarıp, üzerlerine fazla ezmeyecek bir kaba koyun ve 24 saat bu durumda bırakın.
Kavanozu yarısına kadar üzüm sirkesiyle doldurun.
Turşuluk malzemeyi karışık olarak kavanoza yerleştirin.
Temiz bir taş ya da kiremit koyarak turşuyu bastırın.
Üzerini iki parmak kalacak kadar zeytinyağı ekleyip, kavanozun kapağını sıkıca kapat ın.
Turşuyu bir hafta bekletip istendiğinde kepçe ile çıkararak servis yapın.
Türk Aşçı Haberleri İlgili Tarif İçin Alternatif Tavsiye;
Sizler için İnternet üzerinde yapmış olduğumuz bir araştırmada takipçilerimize layık bulduğumuz “Karışık Turşu Tarifi” ile ilgili alternatif bir videonun sunumundan da faydalanabilirsiniz.
Türk Aşçı Haberleri Olarak;
Türk aşçı haberleri olarak sizler için hazırlamış olduğumuz bu nefis ve lezzetli yemek tariflerini denediğinizde sayfanın en altında bulunan yorumlar düşüncelerinizi yazarak bizimle paylaşırsanız seviniriz...
Geçtiğimiz günlerde turşu ihracatımızın bu müthiş başarısını okurken ben de pek memnun oldum. Çünkü turşu konusunda gerçekten yetenekli milletiz. Hazır turşular, asırlık turşucular, yeni turşular, günlük turşular! Osmanlı’dan günümüze uzanan müthiş bir turşu geleneği… Yaptığımız onlarca malzeme ile hazırlanan turşuların bence hepsi birbirinden lezzetli. Turşumuzun bu başarısı ile mutlu olurken aynı zamanda da 14 Kasım’ın “Dünya Turşu Günü” ilan edildiğini öğrendim. Tüm dünyada uzun zamandır kutlanıyormuş.
Geleneksel Türk Mutfağında Bazılarınız turşuyu sadece bu coğrafyaya özgü sanabilir. Ve fena halde yanılır. Turşu, tüm dünyada sevilen ve yapılan bir lezzet. Baksanıza kutlamalar yapılıyor. Hatta bazı turşu cinsleri misal Meksika’nın Jalepeno’su sınırlarını da aşmış popülaritesi yüksek turşulardır. Anlayacağınız turşunun mevsimi olmadığı gibi ülkesi de yok.
Turşunun tarihi M.Ö. 2400 yıllarına uzanıyor. Tüm dünyanın sevdiği bir lezzet turşu. Türk tipi turşulara olan bu talep işte bu yüzden daha da önemli.
Fatih Sultan Mehmet enginar turşusu, hıyar turşusu, kapari turşusu, şalgam turşusu, üzüm turşusu, limon turşusu, kiraz turşusu, lahana turşularını severmiş. XIV. yüzyılda yazılmış Tabiat-name isimli kitapta birçok turşunun yapıldığı görülmekte. Osmanlı mutfağının demirbaşı olan turşu eskiden de günümüzde de müthiş bir çeşitliliğe sahip; yeşil erikten, sarı kiraza, karpuzdan, üzüme kadar yüzlerce malzeme ile hazırlıyoruz. En iyi turşuların memleketi olan Anadolu topraklarının turşusunun uluslararası arenada olması hak ettiği bir durum.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Et Nedir? Et Çeşitleri Nelerdir? Et'in Özellikleri...
Et Nedir? Et Çeşitleri Nelerdir? Et'in Özellikleri... Türk aşçı haberleri ve güncel mutfak haberleri olarak aşçılık kütüphanesinde ...
-
Et Nedir? Et Çeşitleri Nelerdir? Et'in Özellikleri... Türk aşçı haberleri ve güncel mutfak haberleri olarak aşçılık kütüphanesinde ...
-
Küncü & Susam Nedir? Küncü Nedir, Özellikleri Nelerdir, Hangi Yöreye Aittir? Kavrulmuş susam mı çiğ susam mı? Susam günde ne kadar tük...
-
Beyaz Mısır Çorbası Tarifi - Ordu Mutfağı Beyaz Mısır Çorbası Tarifi Malzemesi: * 2,5 Su Bardağı Beyaz Mısır Yarması, * 1 Su Bardağ...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder